10 maart 2017

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

De rijschool zelf is gevestigd in Hendrik Ido Ambacht, echter geven wij ook les in Zwijndrecht, Dordrecht en omstreken. Wilt u weten of wij bij u in de buurt komen? Neem dan gerust contact met ons op via het contractformulier.

Categorie: Veelgestelde vragen

Uit onderzoek van het CBR is gebleken dat het gemiddeld aantal uren rijles in Nederland rond 40 uur ligt. Echter kan het aantal lessen van persoon tot persoon zeer verschillen.

Categorie: Veelgestelde vragen

Ja, dat is mogelijk. Echter dit hangt natuurlijk af van jouw beschikbaarheid en de beschikbaarheid van je rij-instructeur.

Categorie: Veelgestelde vragen

Ja dat kan, maar dit is alleen mogelijk wanneer je 24 uur voor aanvang van de daadwerkelijke les afzegd. Anders moet je alsnog de les betalen.

Categorie: Veelgestelde vragen

Een praktijkexamen kan je niet zelf reserveren, dit doet de rijschool voor je. Als de rij-instructeur vindt dat jij klaar bent om een praktijkexamen af te leggen, zal hij er zelf over beginnen. Wel moet je de rijschool machtigen. Dit kun je doen op mijn.cbr. Als het zover is zal de rij-instructeur de code van de rijschool geven.

Categorie: Veelgestelde vragen

Wat moet je meenemen naar het CBR als je examen gaat doen;

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID)
  • Een ingevuld formulier Zelfreflectie ( zie item Zelfreflectie formulier)
  • CBR uitnodiging voor het praktijkexamen.

In de CBR uitnodiging staat alles vermeldt wat nodig is voor het praktijkexamen. Dit formulier geef je, voorzien van een handtekening aan de examinator voor het praktijkexamen. Formeel heb je dan aan alles voldaan om het praktijkexamen te mogen doen.

De rijschool geeft hierover nog nadere uitleg zodat je goed voorbereid naar het examen gaat!

Categorie: Veelgestelde vragen

Vanaf 01 November 2017 is het voor de rijschool niet meer mogelijk om een Gezondheids Verklaring in te dienen. Dit moet men zelf indienen bij het CBR.

Als er vragen zijn vanwege uw gezondheid dan kunt u dat via de gezondheidsverklaring aangeven. Doe dit wel tijdig omdat er dan een medisch dossier bij het CBR van u gemaakt wordt en dit eventueel veel tijd in beslag zou kunnen nemen. Is uw gezondheid verder in orde dan kunt u de verklaring zonder problemen met NEE invullen!

Categorie: Veelgestelde vragen

Op het zelfreflectie formulier vul je in hoe jij denkt dat jouw rijvaardigheid is. Dit formulier lever je dichtgevouwen voor het praktijkexamen bij de examinator in. Na het praktijkexamen zal de examinator samen met jou het formulier bespreken.

Dit zelfreflectie formulier kan je via de onderstaande link downloaden.
Formulier downloaden

Categorie: Veelgestelde vragen

Het komt voor dat een leerling zo zenuwachtig voor het praktijkexamen wordt, dat niets meer lukt. Een BNOR examen is een speciaal examen voor iemand die meerdere malen hierdoor is gezakt. Een leerling komt pas in aanmerking voor een BNOR examen wanneer hij al 4x gezakt is. Tijdens een BNOR examen krijgt de leerling meer tijd en zal de leerling samen met de examinator gaan kijken waar de desbetreffende spanning vandaan komt. Ook is het tijdens dit examen mogelijk een korte rustpauze te nemen.

Categorie: Veelgestelde vragen


Handige links

Hier volgen een aantal handige links voor nog meer informatie. Klik op het icoontje om naar de pagina te gaan.


Het CBR

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld het aanvragen van een theorie-examen, rijgeschiktheid of beroepsexamens. Dan is dit de pagina die je zoekt!

2todrive

Voor meer informatie over begeleiders passen en voorwaarden van 2todrive kun je terecht op deze website.

Verkeerspro

Wanneer je geïnteresseerd bent in de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot de Nederlandse wegen en meer, moet je zeker deze pagina is bezoeken!