26 mei 2020

Scooter- & Aanhangerrijbewijs

Scooterrijbewijs (AM)

Bij de rijschool is het ook mogelijk om scooterrijlessen te volgen. Tijdens de lessen wordt je grondig voorbereidt op weg naar het CBR praktijkexamen.

Dit zijn de stappen voor het halen van jouw scooterrijbewijs:

  • Je scooter theorie leren: via de webshop van theorie078.nl┬ákun je eenvoudig het juiste theorie product naar keuze kopen.
  • Je scooter theorie examen halen: als je 15,5 bent, mag je jouw theorie examen al proberen te halen, dit kan je direct boeken via CBR.nl
  • Je scooter praktijklessen volgen: je mag met scooterlessen bij de rijschool starten als je 16 jaar bent en in bezit bent van je theorie examen.
  • Je scooter praktijkexamen doen: je rijschool maakt een planning voor je praktijkexamen. Als het examen datum bekend is, dan overleg je met de instructeur de planning van je rijlessen om aansluitend naar het praktijkexamen toe te kunnen werken. In overleg met de rijschool is dit eventueel mogelijk in een dagcursus!

** Kosten voor de lessen en praktijk examen brommer kun je opvragen via de rijschool **

 

 

 

 

 

 

 

Aanhanger rijbewijs (BE)

De rijschool regelt ook het rijbewijs voor de aanhanger (BE rijbewijs), hiervoor wordt je grondig voorbereidt op weg naar het CBR praktijkexamen. Voor dit rijbewijs heb je geen theorie nodig, de benodigde kennis wordt je namelijk tijdens de praktijklessen bijgebracht. Een examendatum wordt door de rijschool bij het CBR ingepland wanneer je met het aanhanger rijbewijs begint. Aan de hand van deze datum worden in overleg de rijlessen gepland te voorbereiding op het CBR examen.

Wanneer moet je in bezit zijn van een BE rijbewijs? Deze informatie kan je terugvinden via de link van de overheid:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/vraag-en-antwoord/met-welk-rijbewijs-mag-ik-een-motorvoertuig-met-aanhangwagen-besturen

** Kosten voor de lessen en praktijk examen brommer kun je opvragen via de rijschool **