Corona virus en autorijlessen

Beste leerlingen,

Na een intern overleg hebben wij ook besloten dat wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM zullen opvolgen.

In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het corona virus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

De maatregelen zijn:

  • Iedereen in Nederland blijft thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
  • Mijd sociaal contact.
  • Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer.
  • In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.

U zult denken: ” Wij zitten toch niet 100 mensen in de auto tijdens een les?”. Dit klopt, maar één besmette leerling is al genoeg om een groot aantal leerlingen te besmetten.
Onze lessen kunnen niet beoefend worden zonder zeer veel handelingen aan het voertuig en tevens zit u opgesloten in een kleine compacte cabine.
Wij vinden uw en onze gezondheid erg belangrijk. Nu zijn de meeste van ons fit en gezond. Hierdoor vallen wij doorgaans niet in een risicogroep, echter u kunt het virus ook overdragen aan uw naasten en geliefden die wellicht wel kwetsbaar zijn.

Wij vinden het belangrijk dat wij dit risico minimaliseren en alle maatregelen die dit risico minimaliseren zullen wij opvolgen!

De maatregelen gelden vanuit de overheid tot 6 april. Wij zullen onze werkzaamheden één week stil leggen, wat inhoudt dat wij vanaf maandag 23 maart onze werkzaamheden weer trachten te hervatten. Wij zullen u allen contacten voor een vervolgafspraak. Verder zullen wij u op de hoogte houden van eventuele veranderingen.

Tot nader bericht is er dus geen les.

Heeft u nog vragen neem dan gerust contact op met ons!

Met vriendelijke groeten,

Autorijschool de Geus